Eve Girip Çıkarkan Ne Okumalı

Eve Girip Çıkarkan Ne Okumalı



Her zaman dua etmek gereklidir.  Yemeğe başlamadan, yemek bittikten sonra, her an dua ediyor olmak gerekiyor. Bu yazıda Eve girip çıkarken ne okumalı onu nakledeceğiz.




Eve girip çıkarken

Sual: Eve girip çıkarken hangi duaları okumalı?
CEVAP
Eve Âyet-el kürsi ve İhlas suresini okuyarak girmeli. Bir hadis-i şerif meali:
(Eve girerken İhlas-ı şerifi okuyan, yoksulluk görmez!) [Ey Oğul İlmihali]

Eshab-ı kiramdan Süheyl radıyallahü anh, bu tavsiyeye uyarak zengin olmuştur.

Eve sağ ayakla girip selam vermeli. Evde kimse yoksa, (Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhissâlihîn) demeli. Evden çıkarken de Âyet-el-kürsi’yi okumalı. Bir hadis-i şerif meali:
(Evinden çıkarken “Bismillâh, tevekkeltü ‘alallâh, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” diyen, tehlikelerden korunur, şeytan ondan uzaklaşır.) [Tirmizi]

Evden çıkarken Âyet-el-kürsi’yi okuyan her işinde başarılı olur. Eve gelince de okunursa, iki Âyet-el-kürsi arasındaki işler hayırlı olur.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kim evinden çıkarken Âyet-el kürsi okursa, yetmiş melek, evine dönünceye kadar ona dua ile istigfar eder.) [Ey Oğul İlmihali]

Her sabah (Kendimin, aile efradımın rızkını helalden kazanıp, kimseye muhtaç olmamak, ibadetlerimi uygun yapabilmek ve insanlığa hizmet edebilmek için işime gidiyorum) diye de niyet etmelidir.

Eve girerken dua
Sual: Eve girerken okunacağı bildirilen Âyet-el kürsi ve İhlâs suresi ne zaman okunur? Bir arkadaş, eve girince okunur derken, öteki, girmeden okunur diyor. Bir diğeri de, (Ta apartmanın kapısından girerken, asansörle çıkarken okunur) diyor. Hangisi doğrudur?
CEVAP
Her üçü de uygundur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hızır Aleyhisselam’ın Öğrettiği Dua

Peygamber Efendimizin Duaları

Regaib kandili Regaib Gecesi Regaip Mesajları Üç Aylar